Skip to main content

Не атакувайте Захари, а собствениците и партньорите на Националната лотария

Проблемът с хазарта не е Захари Бахаров, той е артист има договор, утре ще изиграе друга отрицателна роля. И от това няма да стане по-слаб артист. Цялата тази безмислена и безумна енергия от отрицание срещу него е удобна за собствениците и партньорите на Националната лотария, защото насочва енергията към назначения виновен, като държи тяхната първична отговорност "на сянка". Ако пропускате да видите ядрото на проблема - олигарсите Божков и Пеевски, снизходителната прокуратура, която не преследва тези, които не прилагат закона, снизходителното Министерство на финанси, които не си търси парите от ДДС или си позволява "талоните" да се печатат извън България и да минават без строг контрол през митница /а са ценна книга!!?/, правителство на Борисов, който промени закона през 2012 година в полза на хазарта, та се стигна до тези 3 милиарда лева оборот, значи сте слепи. Утре ще ви омаят с поредния медиен финт.
Пропускате да разпознаете като неотменна част от проблема с хазарта телевизиите, които партнират на Божков в пленяването на съзнанието на хората и зарибяването им. Още по-малко разпознавате като проблем КРИБ и други работодателски или професионални организации, които станаха представители на олигархичния, а не на средния и малък, изобщо на нормалния бизнес. Или българския футбол, който разчита на "лесни" пари от хазарта, вместо да се реформира, да излезе на "светло" и премине на нормално финансиране, включително чрез приемане на законодателни промени, които да улесняват финансирането на спорт и култура.


Да громиш смело Захари, а да се правиш на "ударен" за Системата и Източника на проблема е удобно за всички, които не виждат фундаменталните поражения от хазарта върху обществото и държавата.
Така и няма да разберете, как лобистите на Божков и Пеевски утре ще мобилизират ресурса си в Парламента и ще отхвърлят поправките. Докато целите Захари Бахаров.

Comments

  1. Разбира се, че проблемът не е в Захари Бахаров, но когато народът е временно или постоянно сляп, известни и интелигентни хора като него трябва да го поведат или поне да му покажат пътя. Интелигенцията трябва да отваря очите на народа, а не да печели от слепотата му.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Отворено "кърваво" писмо до башбаканинът Борисов относно вампира Белене

Ваше превъзходителство,

Превъзходителство, защото превъзхождате всички българи по възможността да влияете върху съдбоносни за мен и за моите съграждани въпроси, сред които се откроява вампира Белене. Никой от нас не е упълномощил когото и да било от вас на избори, да преговоря от наше име и да рестартира трупът на проекта Белене. В този смисъл нямате изрично пълномощия от народа.
Ваше, защото не сте мой, макар че частица от мен винаги се е надявала, че в критични моменти здравия разум на момчето от Банкя ще надделее. Очевидно съм се лъгал и коренните инстинкти са отстъпили място на "съображения" и на "занаята на властимащия", научен на жълтите павета или в луксозните коли.
Както мнозина членове и симпатизанти на ГЕРБ, някои от нас са вярвали, че в тази игра на надиграване с петата колона на Русия - олигарсите - политически и бизнес, ще съумеете да сложите най-отпред националните интереси и да опазите Отечеството, като възрожденците в онези времена.
Време е да мисли…

Декларация на гръцкото Министерство на външните работи, която не забелязаха у нас

"... Към момента Русия изглежда неспособна да разбере принципите на гръцката външна политика. Откакто стана съюзник на Турция, снабдявяйки я със значителни придобивки в сектора за сигурност, Русия забележимо се раздалечи от предишните си позиции, които характеризираха Гръцко-Руските отношения през последните 190 години.  Изглежда Русия не разбира, че Гърция има свои собствени интереси и критерии в международната политика. В този контекст би трябвало да се разглежда руското решение да се изгонят служители на Гръцкото посолство в Москва. Решението на руското външно министерство, за разлика от това на Гърция, което беше базирано на специфични доказателства за нелегална и необичайна активноста на руски официални лица и граждани в Гърция, не беше базирано на каквито и да е доказателства.  Дори обратното, решението на руската страна е произволно и отмъстително. Ние искаме да напомним на нашите руски приятели, че нито една страна в света няма да търпи:  а) подкупването на държавни служители  …

Разследващите журналисти и полицаи - от двете страни на битката срещу корупцията

Защо ще отида на протеста в понеделник от 6 часа вечерта.? Последният ми мотив беше този разпасал се началник от полицията Спиридонов, който живее на друга планета и има нахалството да заповядва уважение от телевизора. Особено ме нервира претенцията му, че полицаите и неговите хора са стражите на народа срещу корупцията и престъпността, за което обществото им дължи поклон, а журналистите са "втора ръка" и трябва да се подчиняват и извиняват. Първо, нито този Спиридонов, нито неговите началници или полицаи нямат някакъв принос към битката с корупцията, с грабежите и насилието. Тя затова е системен проблем, защото корупцията се храни от тяхното бездействие и неефективност.. Ако проследим публикациите на Бивол по този казус и сигналите, които са подавали можем да видим, че вместо разследване и действия, БОП-аджиите се предупредили засегнатите фирми, които започват да изнасят документи и да ги горят. И сега задържат документите за да гарантират, че те няма да попаднат в "некор…