Skip to main content

Хакнаха и Фактор след като препечата мой коментар във Фейсбук

След публикация на мой коментар във Фактор, посветен на тезата, че Радев и издигнат от Първанов, Овчаров и неговата близка Нинова, за да гарантира тяхната неприкосновеност от съдебна отговорност, вероятно същите хора, който блокираха достъпа през Фейсбук към моя блог, блокираха и този сайт.
Ако още не вярвате, че изборът който правим в неделя е съдбоносен, поне това трябва да Ви убеди, че Промяната, която желаете, няма да дойде от тандема на библиотекари-сараите Радев-Йотова или ако дойде, тя ще е в посока, която ще Ви накара да съжалявате горчиво.
Не съм най-силен в сферата на кибер сигурността, но се знае, че между български хактивисти - около младежкото БСП и библиотекарския институт от една страна и руски хакерски групи, има връзки. Не случайно те се активират мащабно преди избори. Преди атакуваха сайтовете на ключови институции, точно по време на референдума за електронно гласуване, за да демонстрират, че могат безпроблемно и безнаказано да контролират достъпа до електронните адреси на държавата. Внушението беше в полза на тезата на БСП, че електронното гласуване е опасно и подлежи на манипулации. Не успяха.
Сега атакуват всички сайтове с анти-Радев публикации - зная поне за мои такива - за да затворят възможността за информация на избирателите, която е неудобно или може да разкрие задкулисието зад Радев и Йотова.
Опасявам се, че ще блокират и следващата ми статия, която е посветена на подмяната на промяната - те спекулират върху искрен и оправдан гняв на хората срещу правителството.
Вече не съм сигурен докъде ще стигнат - или по-скоро съм сигурен, че от саморазправата в интернетпространството и цензурата им ще преминат към физическа саморазправа. Отчаяно се нуждаят от "победа" в неделя.
Пишете, агитирайте, споделяйте.
Активирали се много "приятели", за да разводняват дебата или оспорват очевидното. Ще ги познаете по статуси от типа "не сте само Вие и мен са ме блокирали", "правите си реклама", "Борисов е гад", "много сте нервен", има технически проблем,  и т.н.
Днес извършиха покушение срещу един сайт, който се стремеше да дава обективна информация- вчера блокираха достъпа до моя блог - утре ще блокират и други сайтове. Това е българския путинизъм - ердоганизъм - радевизъм в действие. Това Ви очаква.
Не се връзвайте на обяснение, че Радев и Йотова не знаят - когато авторите са техните политически ментори и спонсори.
Ако сте гневни - променете Парламента, гласувайте против Борисов на следващите сигурни парламентарни избори, но не оставайте в къщи, не се правете че това не Ви засяга.
България се плъзга към Евразия, към автокрация и е непростимо всеки човек, който се кълне, че е демократ и вярва в свободата на словото и на медиите да дава на Радев въжето с което утре ще ни обесят.

Comments

  1. сори, ама немога да гласувам за партийната секретарка за която партийния интерес е над човешките прави. Гнуслив съм ,не за друго...

    ReplyDelete
  2. Спокойно, президента не бута държавата на ляво или на дясно. Духа платната, но двигателя е друг...
    Проблема са хората, хората...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Петдесет души промениха Цацаров?

След реакцията днес на главния прокурор Цацаров все повече се убеждавам, че най-големият му проблем е собствената му преценка за стореното, за това което ще остави. Защото всички искаме след себе си да оставим някаква диря. Пък има и семейство, близки - които болезнено четат мнението и оценките на обществото за него. И това е по-силно от зависимостите от когото и да било. Опитайте се да му помогнете като се сетите за едно голямо дело със свършена работа на прокуратурата - от разкриването на престъплението, до съда. За някаква значима позиция по обществено значим проблем. Сега пиарите трескаво търсят поводи за да излъскат имиджа и опира да лична намеса в темата за уседналостта при регистрацията на учениците в софийските училища. Каква отчаяна нужда от добра дума и внимание? За сметка на това списъкът от несвършена работа - това, за което му плащат - е огромен и той се пълни всеки ден. Последните бяха бездействието на прокуратурата и пренебрегването на осемте жалби на убитата Виола. Не…

Клуб Z: България без собствен добив – само с руски газ Ако сте против – сте русофоб

Линк към оригинала в Клуб Z
Тази снимка Ви казва всичко. За гротескното невежество, за лъжепатриотизма или руските патриоти, обгърнали се с българско знаме, за това кой поръчва музиката, кой свири? Български аналози на руските рокери „нощни вълци“, полувоенни формирования, „патриотични“ партии на власт, които подстрекават, за наетите под наем „еко“ партизани. Не хибридна война и пета колона, а терористи в пълния смисъл на думата. За сега не взривяват бомби, но задраскват цяла една индустрия, което като ефект е много по-голям от един взрив. Да, формално няма убити и жертви, но вместо през демократичен процес и балансиран диалог да се управлява обществото и неговия избор, чрез диктат и ултиматуми Ви заповядват – точно като тоталитаристи –какво може да правите и какво не можете, кому и колко да дадете, чий газ да купувате.  Накрая жертви са цялото общество и потребителите, които плащат по-високи цени, остават по-дълго бедни и без Вашето съгласие, без решение на правителство и Парламент, из…

Москва активира Сидеров - Борисов е на ход

Решетников не беше намерил място за Сидеров в плана за овладяване на България, който стартира през есента на 2015 година. Прекалено агресивен бе лидера на Атака, много скандали, ненужно медийно внимание. Ролята му на официален проводник на московските интереси нанасяха повече щети на репутацията на Кремъл, отколкото ползи. Стигна се дотам, че хората научаваха за намеренията на Русия по-бързо от Сидеров, отколкото от руския посланик, московските медии или основните проруски партии - като БСП, ДПС и АБВ. На имиджа на руската политика бе нанесен силен удар. Затова Решетников извади Сидеров от активна главна роля и го остави на трупчета. Основно през прокуратурата и лично Цацаров. "Златния пръст", който държеше правителството на Орешарски на власт, по принуда бе принуден за смени профила си, след влизането на патриотите във властта. Провеждаше солидарна политика и спазваше обща линия на приличие. При липса на финансиране, трябваше да заложи на основната партньорска линия. Изяват…