Skip to main content

Хакнаха и Фактор след като препечата мой коментар във Фейсбук

След публикация на мой коментар във Фактор, посветен на тезата, че Радев и издигнат от Първанов, Овчаров и неговата близка Нинова, за да гарантира тяхната неприкосновеност от съдебна отговорност, вероятно същите хора, който блокираха достъпа през Фейсбук към моя блог, блокираха и този сайт.
Ако още не вярвате, че изборът който правим в неделя е съдбоносен, поне това трябва да Ви убеди, че Промяната, която желаете, няма да дойде от тандема на библиотекари-сараите Радев-Йотова или ако дойде, тя ще е в посока, която ще Ви накара да съжалявате горчиво.
Не съм най-силен в сферата на кибер сигурността, но се знае, че между български хактивисти - около младежкото БСП и библиотекарския институт от една страна и руски хакерски групи, има връзки. Не случайно те се активират мащабно преди избори. Преди атакуваха сайтовете на ключови институции, точно по време на референдума за електронно гласуване, за да демонстрират, че могат безпроблемно и безнаказано да контролират достъпа до електронните адреси на държавата. Внушението беше в полза на тезата на БСП, че електронното гласуване е опасно и подлежи на манипулации. Не успяха.
Сега атакуват всички сайтове с анти-Радев публикации - зная поне за мои такива - за да затворят възможността за информация на избирателите, която е неудобно или може да разкрие задкулисието зад Радев и Йотова.
Опасявам се, че ще блокират и следващата ми статия, която е посветена на подмяната на промяната - те спекулират върху искрен и оправдан гняв на хората срещу правителството.
Вече не съм сигурен докъде ще стигнат - или по-скоро съм сигурен, че от саморазправата в интернетпространството и цензурата им ще преминат към физическа саморазправа. Отчаяно се нуждаят от "победа" в неделя.
Пишете, агитирайте, споделяйте.
Активирали се много "приятели", за да разводняват дебата или оспорват очевидното. Ще ги познаете по статуси от типа "не сте само Вие и мен са ме блокирали", "правите си реклама", "Борисов е гад", "много сте нервен", има технически проблем,  и т.н.
Днес извършиха покушение срещу един сайт, който се стремеше да дава обективна информация- вчера блокираха достъпа до моя блог - утре ще блокират и други сайтове. Това е българския путинизъм - ердоганизъм - радевизъм в действие. Това Ви очаква.
Не се връзвайте на обяснение, че Радев и Йотова не знаят - когато авторите са техните политически ментори и спонсори.
Ако сте гневни - променете Парламента, гласувайте против Борисов на следващите сигурни парламентарни избори, но не оставайте в къщи, не се правете че това не Ви засяга.
България се плъзга към Евразия, към автокрация и е непростимо всеки човек, който се кълне, че е демократ и вярва в свободата на словото и на медиите да дава на Радев въжето с което утре ще ни обесят.

Comments

  1. сори, ама немога да гласувам за партийната секретарка за която партийния интерес е над човешките прави. Гнуслив съм ,не за друго...

    ReplyDelete
  2. Спокойно, президента не бута държавата на ляво или на дясно. Духа платната, но двигателя е друг...
    Проблема са хората, хората...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Отворено "кърваво" писмо до башбаканинът Борисов относно вампира Белене

Ваше превъзходителство,

Превъзходителство, защото превъзхождате всички българи по възможността да влияете върху съдбоносни за мен и за моите съграждани въпроси, сред които се откроява вампира Белене. Никой от нас не е упълномощил когото и да било от вас на избори, да преговоря от наше име и да рестартира трупът на проекта Белене. В този смисъл нямате изрично пълномощия от народа.
Ваше, защото не сте мой, макар че частица от мен винаги се е надявала, че в критични моменти здравия разум на момчето от Банкя ще надделее. Очевидно съм се лъгал и коренните инстинкти са отстъпили място на "съображения" и на "занаята на властимащия", научен на жълтите павета или в луксозните коли.
Както мнозина членове и симпатизанти на ГЕРБ, някои от нас са вярвали, че в тази игра на надиграване с петата колона на Русия - олигарсите - политически и бизнес, ще съумеете да сложите най-отпред националните интереси и да опазите Отечеството, като възрожденците в онези времена.
Време е да мисли…

Декларация на гръцкото Министерство на външните работи, която не забелязаха у нас

"... Към момента Русия изглежда неспособна да разбере принципите на гръцката външна политика. Откакто стана съюзник на Турция, снабдявяйки я със значителни придобивки в сектора за сигурност, Русия забележимо се раздалечи от предишните си позиции, които характеризираха Гръцко-Руските отношения през последните 190 години.  Изглежда Русия не разбира, че Гърция има свои собствени интереси и критерии в международната политика. В този контекст би трябвало да се разглежда руското решение да се изгонят служители на Гръцкото посолство в Москва. Решението на руското външно министерство, за разлика от това на Гърция, което беше базирано на специфични доказателства за нелегална и необичайна активноста на руски официални лица и граждани в Гърция, не беше базирано на каквито и да е доказателства.  Дори обратното, решението на руската страна е произволно и отмъстително. Ние искаме да напомним на нашите руски приятели, че нито една страна в света няма да търпи:  а) подкупването на държавни служители  …

Разследващите журналисти и полицаи - от двете страни на битката срещу корупцията

Защо ще отида на протеста в понеделник от 6 часа вечерта.? Последният ми мотив беше този разпасал се началник от полицията Спиридонов, който живее на друга планета и има нахалството да заповядва уважение от телевизора. Особено ме нервира претенцията му, че полицаите и неговите хора са стражите на народа срещу корупцията и престъпността, за което обществото им дължи поклон, а журналистите са "втора ръка" и трябва да се подчиняват и извиняват. Първо, нито този Спиридонов, нито неговите началници или полицаи нямат някакъв принос към битката с корупцията, с грабежите и насилието. Тя затова е системен проблем, защото корупцията се храни от тяхното бездействие и неефективност.. Ако проследим публикациите на Бивол по този казус и сигналите, които са подавали можем да видим, че вместо разследване и действия, БОП-аджиите се предупредили засегнатите фирми, които започват да изнасят документи и да ги горят. И сега задържат документите за да гарантират, че те няма да попаднат в "некор…