Skip to main content

Хакнаха и Фактор след като препечата мой коментар във Фейсбук

След публикация на мой коментар във Фактор, посветен на тезата, че Радев и издигнат от Първанов, Овчаров и неговата близка Нинова, за да гарантира тяхната неприкосновеност от съдебна отговорност, вероятно същите хора, който блокираха достъпа през Фейсбук към моя блог, блокираха и този сайт.
Ако още не вярвате, че изборът който правим в неделя е съдбоносен, поне това трябва да Ви убеди, че Промяната, която желаете, няма да дойде от тандема на библиотекари-сараите Радев-Йотова или ако дойде, тя ще е в посока, която ще Ви накара да съжалявате горчиво.
Не съм най-силен в сферата на кибер сигурността, но се знае, че между български хактивисти - около младежкото БСП и библиотекарския институт от една страна и руски хакерски групи, има връзки. Не случайно те се активират мащабно преди избори. Преди атакуваха сайтовете на ключови институции, точно по време на референдума за електронно гласуване, за да демонстрират, че могат безпроблемно и безнаказано да контролират достъпа до електронните адреси на държавата. Внушението беше в полза на тезата на БСП, че електронното гласуване е опасно и подлежи на манипулации. Не успяха.
Сега атакуват всички сайтове с анти-Радев публикации - зная поне за мои такива - за да затворят възможността за информация на избирателите, която е неудобно или може да разкрие задкулисието зад Радев и Йотова.
Опасявам се, че ще блокират и следващата ми статия, която е посветена на подмяната на промяната - те спекулират върху искрен и оправдан гняв на хората срещу правителството.
Вече не съм сигурен докъде ще стигнат - или по-скоро съм сигурен, че от саморазправата в интернетпространството и цензурата им ще преминат към физическа саморазправа. Отчаяно се нуждаят от "победа" в неделя.
Пишете, агитирайте, споделяйте.
Активирали се много "приятели", за да разводняват дебата или оспорват очевидното. Ще ги познаете по статуси от типа "не сте само Вие и мен са ме блокирали", "правите си реклама", "Борисов е гад", "много сте нервен", има технически проблем,  и т.н.
Днес извършиха покушение срещу един сайт, който се стремеше да дава обективна информация- вчера блокираха достъпа до моя блог - утре ще блокират и други сайтове. Това е българския путинизъм - ердоганизъм - радевизъм в действие. Това Ви очаква.
Не се връзвайте на обяснение, че Радев и Йотова не знаят - когато авторите са техните политически ментори и спонсори.
Ако сте гневни - променете Парламента, гласувайте против Борисов на следващите сигурни парламентарни избори, но не оставайте в къщи, не се правете че това не Ви засяга.
България се плъзга към Евразия, към автокрация и е непростимо всеки човек, който се кълне, че е демократ и вярва в свободата на словото и на медиите да дава на Радев въжето с което утре ще ни обесят.

Comments

  1. сори, ама немога да гласувам за партийната секретарка за която партийния интерес е над човешките прави. Гнуслив съм ,не за друго...

    ReplyDelete
  2. Спокойно, президента не бута държавата на ляво или на дясно. Духа платната, но двигателя е друг...
    Проблема са хората, хората...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Цялата грозна истина за тези избори в Уол Стрийт Джърнъл и мълчанието на агнетата

Писах преди време, че тези избори и изобщо всички избори, проведени при сегашната система и правила, няма да решат нищо, защото тези които ще попаднат в Парламента не могат да правят реформи, а тези които могат да правят реформи няма да спечелят депутатски места.
Представителната демокрация и институциите не функционират, защото има тотално разминаване между продукта на изборите и скалите на приоритети и интереси на мнозинството хора - които искат корумпираните да влязат в затвора, реформите във всички системи да позволят развитието на страната да генерира повече богатство и неговото справедливо разпределение.  Много неща знаехме - но това, което излезе като статия в Уол Стрийт Джърнъл - вероятно най-авторитетното американско издание - надмина всички очаквания. Знаех и съм писал за операция "Решетников" и за нейните отделни етапи, за целите, за изпълнителите. Но никога не съм предполагал, че неистовото желание на новия лидер на БСП да влезе във властта "на всяка цена&qu…

Петдесет души промениха Цацаров?

След реакцията днес на главния прокурор Цацаров все повече се убеждавам, че най-големият му проблем е собствената му преценка за стореното, за това което ще остави. Защото всички искаме след себе си да оставим някаква диря. Пък има и семейство, близки - които болезнено четат мнението и оценките на обществото за него. И това е по-силно от зависимостите от когото и да било. Опитайте се да му помогнете като се сетите за едно голямо дело със свършена работа на прокуратурата - от разкриването на престъплението, до съда. За някаква значима позиция по обществено значим проблем. Сега пиарите трескаво търсят поводи за да излъскат имиджа и опира да лична намеса в темата за уседналостта при регистрацията на учениците в софийските училища. Каква отчаяна нужда от добра дума и внимание? За сметка на това списъкът от несвършена работа - това, за което му плащат - е огромен и той се пълни всеки ден. Последните бяха бездействието на прокуратурата и пренебрегването на осемте жалби на убитата Виола. Не…

Фактор: Паметници и памет - потисничество чрез пленяване на историята

Линк към оригинала във Фактор

Посланическият пост в Москва ми даде възможност не само да получа много информация, но да я поставя в контекст. Неизбежно се потопих в темата за историческата свързаност между България и Русия като база върху която стъпват и се развиват отношенията между съвременните поколения.
Много може да се напише, защото твърде малко се знае. Учили са ни едностранна, силно манипулирана история, в която са ни спестени много важни страници.
Темата с вечно недостатъчната признателност е толкова експлоатирана, дори изнасилвана за да обслужва конюнктурни политически нужди, че не оставя много място за спокоен и балансиран прочит. А пораженията върху националната ни памет и народопсихология са огромни. Вместо да терапираме симптомите, ние задълбочаваме заболяването - пример за това са дебатите около паметника на Александър Втори в Свищов.
Формиране на българската нация след освобождението е продължителен и в мното отношение незавършен процес. Гласовита част от обществото от…