Skip to main content

Решетников опровергава Нинова за операцията по "връщането" на България в орбитата на Москва

Събитията, които се развиват у нас следват чужд сценарий. За това предупреждавах многократно, включително и за това, че външни сили успешно манипулират гнева на българския избирател от неслучилите се реформи при управлението на кабинета Борисов и стъпвайки върху политическите амбиции на своите "идейни" агенти на практика реализарат сценарий по излизането на България от ЕС и НАТО. Отричането на този факт е част от играта, която отчита, че на този етап настроенията на преобладаващата част от българското общество - близо две трети - са в полза на европейското и атлантическо начало и прякото поставяне на въпроса ще попречи на тези сили да дойдат на власт. А властта е основния инструмент за промяна на нагласите и реализация на стратегията по връщането на България в зоната на влияние на руската православна цивилизация - това е терминът. 

Зад кадър се разиграваха и продължават да се разиграват добре финансирани схеми с участието на български политици и руски агенти на влияние. 
Постоянно твърдях, че кандидатурата на генерал Радев е обсъждана от лидера на социалистите с "отговорни фактори" в Москва, включително плана за действия по време на президентските избори. Тази координация продължава, включително по отношение на контрола върху назначенията и политиката на Дондуков 1.
Преди няколко дни госпожа Нинова в прав текст и пред телевизионни камери отново излъга, че не е обсъждала кандидатурата на избрания български президент с хора в Москва. 


Доказателствата в обратното се съдържат в това интервю на Цариград ТВ с шефа на Института за стратегически изследвания към Президента Владимир Путин Леонид Решетников и на Николай Малинов, шеф на русофилите в България. Споделеното от тях разкрива генезиса на критично важни за националната ни сигурност процеси, включително свързаността между руския фактор и неговите представители у нас.
Предателството на БСП и на нейния лидер, за което става дума в това предаване, трудно може да намери точно определение, но със сигурност попада под дефиницията "действия против националните интереси и национална сигурност". Това е скандал с огромен мащаб, който потвърждава на операция "Връщане на България", която започна с отстраняването на президента Плевнелиев, продължи с избирането на Румен Радев за президент и се планира да завърши със смяната на властта при парламентарните избори. И на най-предубедения зрител става ясна ролята на лидера на БСП Нинова, на русофилите в тези процеси и тяхната органична свързаност с ключови фактори в Москва.
Проследете внимателно това видео - в него се съдържат много отговори на интересуващите Ви въпроси.
Две думи за Леонид Решетников, който в Москва се смята за водещ българското или балканското направление, като генерал-лейтант и дългогодишен ръководител на Информационното направление в Службата за външно разузнаване на Руската федерация. Факт е, че формално е извън тази служба и ръководи цивилната фасада на СВР към Президента на Русия - Института за стратегически изследвания. Това е същия бивш секретен институт на Службата за външно разузнаване, в който работят над 200 сътрудници и обслужват нуждите на руското разузнаване - по израза на самите хора от института "аналитичния щит на Родината". Този институт обслужва нуждите не само на президентската администрация, но и на Министерството на външните работи /МИД/ и на Съвета за сигурност към Президента на РФ. Без съмнение, това е главното аналитично ядро и връзката между руското разузнаване и официалните власти на Русия. Всяка среща с генерал Решетников, особено на български политически лица като госпожа Нинова би трябвало да бъде потенциален обект на разследване от българските служби по контраразузнаване и въшното ни разузнаване, когато е на чужда територия, доколкото са свързани с влиянието на Русия върху вътрешния политически процес в България.
Подозренията растат експоненциално, когато отсъства публична и изпреварваща информация от госпожа Нинова за тези контакти. Вие да си спомняте президента Първанов или госпожа Нинова след завръщането си от Москва или при посещенията у нас на хора от ранга и с профила на генерала от руското разузнаване Решетников да са правили публично достояние тези срещи? Не сте, няма и да чуете. Защото това е задкулисието в което се крие същността на политиката, намеренията и действията на ключови фигури от българския политически живот.
Почти със сигурност след изнасянето на тези факти, защитната реакция на госпожа Нинова ще бъде да принизи значението на казаното от Леонид Решетников и неговата роля при формиране на съвременната руска политика към България.
Истината е, че от изнесеното и случващото се у нас през последните месеци става ясно, че това което в БСП и в АБВ отричат, е в ход - съгласувана и координирана от руското разузнаване операция по промяна на политическата ориентация на България. Помните, че Корнелия Нинова в прав текст отрече да е обсъждала кандидатурата на генерал Радев в разговорите и с отговорни руски политици и представители на руските служби. Нейната теза, че Румен Радев е плод на нейна самостоятелна инициатива, бе упорито и системно отстоявана в спора за авторство с другия участник в московската завера Георги Първанов.
Помните ли нейните думи, че тя ходи и е добре приета в Москва, но и във Вашингтон с идеята, че води "балансирана" политика. Истината не може да бъде по-далеч. В САЩ тя е била на частно посещение и никакви политически разговори "за баланс" не е водила, в Москва е договаряла действията си у нас.
Освен за двойното дъно в действията на госпожа Нинова, от казаното от генерала от СВР по време на интервюто, става ясно, че в хода на разговора е станало дума за излизането на България от НАТО, като следващ етап, доразвиващ победата на генерал Радев на изборите. Позицията на Нинова, ако въобще е допустимо политическия лидер на БСП да се среща потайно /защото официални сведения няма/ с ключова фигура на руското разузнаване, не е била, че това е недопустимо, както би трябвало да бъде реакцията на всеки български политик и патриот, с преки претенции да стане министър председател след шест месеца, а забележете, че за подобен лозунг - Решетников води разговора само в тази посока - все още рано. С други думи нямаме спор по крайната цел, а по тактиката - кога да бъде изведена на преден план. Разговорът с Нинова, според Решетников, се е провел през август тази година.
Според интервюиращият и Решетников било естествено Нинова да проявява "осторожность" тъй като за такъв тип открит разговор с българските избиратели - за смяната на ориентацията от евроатлантическа към евразийска - трябва да се работи внимателно и още дълго време.
Решетников не скрива задоволството си, че последвалите събития и паниката на Бойко Борисов, който подал оставка и предизвикал парламентарни избори, била "победа" за тях, макар и "промеждутъчна" - междинна, но предстоят още много боеве. Плановете са за "зачистка" /терминът е зловещ, в сталинския вариант означава буквално прочиствне - избиване/ на действуващия елит "от евроатлантически кръгове". Този елит според Решетников е "пяната" на българската нация.
Това за сведение на "обединителите" на българската нация.
Предупреждавам за слабохарактерните, това не е най-стряскащото, което можете да чуете при подобни редки откровения от страна на "хората" зад кадър в Москва, които организират и насочват стрелите на своята хибридна война към нас. Обикновено те са много по сдържани, но изглежда еуфорията от победата на Румен Радев ги е накарала да "развържат уста" и осветят процеси, които трудно излизат на повърхността.
Повтарям за да стане ясно на всеки - срещу България и с участието на български политици, включително НПО структури и паравоенни формирования, се провежда план, чиято крайна цел е изваждането ни от НАТО и ЕС. От казаното от генерал-лейтенат Решетников става ясно, че има замесени български участници и по думите му става ясно, че госпожа Нинова не е единствената.
Уж скромната кампания на генерал Радев, се оказа най-скъпоструващата, сред кандидатите, включително чрез системата от "дарения" от безработни и пенсионери, които легитимираха значителни средства. Можете да предположите откъде са източниците на тези средства. От интервюто на ръководителя на движение Русофили можете пък да разберете за какви цели се използва мрежата на организация в България.
Крайно време е българсите сили за сигурност, включително контраразузнаването и прокуратурата да разследват сигналите, които се съдържат в "откровенията" на генерал-лейтенат от службата за външно разузнаване, който е достатъчно добре информиран и реагира в съответствие с текущите задачи възложени от Кремъл. Ето Ви още едно негово интервю, в което се допълва картината и от което става ясно, че той реализира поръчения на президента Владимир Путин.
Втората по-важна част на българската операция, както става ясно от думите на Решетников, са парламентарните избори и въвеждането на мажоритарен вот, който при съзнателно стимулирана тенденция на самоизолация, раздор в дясно и най-вече игра върху слабите места и провокирани грешки на Борисов, трябва да ни отведе след половин година до Парламент, доминиран от БСП и ДПС. Тоест планът за евразийската ни преориентация може да бъде реализиран само когато политици като госпожа Нинова дойдат на власт. Ако не Ви е ясно как ще стане, вижте тенденциите в ръста на влияние на социалистите, подпомогнати от социологически агенции, което до месец април трябва да се изравни и задмине ГЕРБ. Така, както два месеца преди президентските избори уж "всеки" кандидат на ГЕРБ трябваше да спечели с лекота президентските избори, а се оказа, че машината за победа на партията се разпадна.
И още нещо, което със сигурност ще Ви направи впечатление в интервютата, русофилите в България извеждат тезата си за исконната принадлежност на българската нация към православната руска цивилизация, с аргумента, че прабългарите са дошли от Азия?! Да сте чули нашите патриоти да възроптаят?
В нашия живот има много битки, но една стои над всичко - започната от българските възрожденци и недовършена битка за независимостта на България. Горното за сведение на евроатлантиците у нас, много от които не съзнават, че са част от този план на Москва.

Comments

Popular posts from this blog

Независимая Газета: "Изгубените руски илюзии по отминаващата епоха За самопознанието на Русия са необходими знания, а не митове автор"

Валерий Гарбузов - директор на Института за САЩ и Канада Отминаването на една епоха води със себе си много неща: илюзиите и надеждите умират, митовете се разрушават, появяват се нови реалности и се променя средата на живот. Това, с което са живели поколенията, се забравя. Често управляващите елити на авторитарните и тоталитарните политически режими съзнателно формират утопични представи и митове, които целенасочено се разпространяват сред масите. Подобна масова манипулация на общественото съзнание веднага поражда утопично възприятие за света у милиони хора, което позволява да се обединят разнородни политически и социални групи около национален лидер в името на определена цел. В същото време тя е и мощен инструмент за дългосрочно запазване на личната власт. И руската история в никакъв случай не прави изключение тук. За никого не е тайна, че обвинението във външнополитически експанзионизъм никога не е напускало Русия, преследвайки я през цялото ѝ историческо развитие. Именно той се превр

Ще успее ли метежът на Пригожин?

Острият тон в изявлението на Путин по отношение на опита за преврат на Пригожин ( след заканата да смени Путин метежът може да се нарече и преврат ) може да се окаже неефективен, тъй като идва твърде късно и няма достатъчно силно въздействие. Въпреки че твърдата реторика е подходяща, тя може да не възпре Пригожин. Путин винаги е реагирал остро когато е под натиск, но този път е различен, тъй като той вече не притежава цялата власт. Опитът за преврат назряваше от известно време, особено след като Путин и Шойгу наредиха Ч ВК "Вагнер" да премине под контрола на Министерството на отбраната до края на юни. Тази директива отгоре на практика целеше да лиши Пригожин, ключов играч в борбата за властта и наследството на Путин, от единственото му предимство. ЧВК Вагнер , финансирана от руски олигарси и бюджета на Министерството на отбраната, естествено се превърна в огромна сила по време на военните операции в Украйна. Съперничеството между Пригожин и началника на Генералния щаб Ге

Марк Холингсуърт, The Spectator: Подобно на Русия на Путин, България се е превърнала в мафиотска държава

Протест срещу Путин в България В историческа реч пред Конгреса на САЩ на 12 март 1947 г. президентът Труман разглежда застрашителното разпространение на комунизма и съветск ата окупация на Източна Европа. Известна като "Доктрината Труман", той представя бойните линии на Студената война като борба между автокрацията и демокрацията - нещо, което днес звучи странно в Украйна. Съветският "начин на живот се основава на волята на едно малцинство, наложена със сила на мнозинството", заявява президентът Труман. "Той се основава на терор и потисничество, контролирана преса и радио, фиксирани избори и потискане на личните свободи... Свободните народи по света очакват от нас подкрепа за запазване на техните свободи". Неотдавнашни проучвания на общественото мнение показаха, че 80 % от българите смятат корупцията за широко разпространена . Днес страната в Европейския съюз, която най-много прилича на тази авторитарна деспотична държава, е България, която е изпра