Skip to main content

Защо не сработва инстинктът за лично и държавно самосъхранение на българина?

От една страна е неизбежно ППДБ да започнат да отговарят на бруталните атаки на служби и медии, макар че прозира нещо като недоизказана интелектуална надменност, която е противопоказна и напълно неоправдана. Но от друга, не трябва да забравят ключовите си послания на тази предизборна кампания - Борисов и Пеевски се връщат на власт! А това означава "повече от същото" - нов кръг от корупция, разрушени надежди и безпътица. Не е сложно да се предположи, че удряме в задънена улица - нито еврозоната /така убеждаваха българските избиратели в ползите на еврозоната, че сега повече българи са против?!, което е съзнателно търсен резултат/, нито сухопътния Шенген /опитите с "български" ПиАр да заметат контрабандните канали, които финансират изборите им и Европа го знае/, да не говорим за ОИСР /дори не знаят за какво иде реч/. Новият кабинет "Борисов" ще надстрои Турски поток с нови количества руски газ през България, с нови договори с Боташ, ще похарчи безумно много и неоправдани пари за новия ядрен реактор защото бил американски /без проучвания, без доказателства за осъществимост/. Тоест ще надгради руската си корупционна същност с американски етаж. Класическа схема при мутрите - когато някои е много силен - си плащаш.

Корупционните зависимости на това "ново" управление, с 15 годишна проекция в миналото, на практика предпоставят най-малко две сериозни последствия. Първото е, че тъй като неминуемата кражба на много пари от бюджета, от държавни фирми, доходите няма да растат с досегашното темпо. И това касае не само държавния сектор, но и частния, защото кражбата на пари по корупционниите канали оставя нищожно малко пари на компаниите, които свършват работата и там ръст на заплати няма.
Правителството на Борисов не може да привлече европейски средства - това вече е доказано, защото трябва да приема закони и променя природата си, което пък означава, че ще има по-малко пари за "мек" преход в енергетиката, т.е. неизбежно ни чака "удар в стенаат"- Да не говорим, че изобщо нямат идея да възстановяват конкуренцията при банките /за да се намали монополния спред между лихви по кредити и депозити, в сектора горива, в телеком и медии. Няма да реализират и модернизация на армията освен да си купуват снизхождение в САЩ като купуват оръжейни системи, дори там където с бюджетните пари може да се стимулира родната икономика. Не ги интересува, че с тези пари можем да вдигнем индустрията си на нова кота.
Но това, което със сигурност ще видите е инвестиция в репресия - нови пари за МВР, за служби, за жандармения, за ДАНС, но с нула ефект върху способността да се разкриват агентите на Москва. Могат да гонят показно руски дипломати - което е пиар игра - но реално не предприемат нищо съществено за да блокират мрежите на руско влияние през контраразузнаването. И това не е от вчера, а от доста години. Хайде - дайте поне едно име на осъден по тази линия за всички години на управление на Борисов. НИТО ЕДИН. Случайност?!
Контрабандата ще продължи и това ще продължи да храни задкулисието, за сметка на бюджет и данъкоплатци, да не говорим за зависимости и черен пазар. Тоест в паралелната им държава нещата са супер, само ние в другата държава "на светло" ще страдаме. И като не им достигат пари ще засилят данъчната репресия, при това избирателно само срещу тези, които подкрепят демократични сили и нуждата от промяна.
А здравеопазването?! Именно ГЕРБ и техния Коце Ангелов - направиха така, че сме световни рекордьори по болници, без никаква идея за се съчетаят кадри и болници с качество на здравеопазването. Дори 10 милиарда лева да дадете на този сектор - те ще се разпилеят между различните корупционни схеми. Тоест при Борисов и Пеевски - има здравеопазване за малцина /за тези които си плащат - за това не им трябва и правителствена/, а останалата част от народа ще се "радва" на най-високата смъртност в ЕС. Не говоря политически - това са ФАКТИТЕ.
И се питам къде отиде инстинктът за самосъхранение на българина? И си отговарям - там където престанахме да градим общото паралелно с личното и групово благосъстояние и сигурност, раздробихме са като народ на привилегировани и потърпевши от властта, когато оставихме съдбата на нацията да зависи от личните интереси на двама или трима "лидери", когато загърбихме националните идеали, стремежи в името на това една част от обществото да се кичи с новото си богатство и демонстрира социално и финансово превъзходство.
Вие как мислите?

Comments

Popular posts from this blog

Денят след, като размисъл за деня преди изборите.

Вече няма съмнение, че ГЕРБ и ДПС са две лица на една и съща монета. Зависимостите са асиметрични, тоест Пеевски държи силните карти, но Борисов ще бяга от правителство на ГЕРБ и ДПС като дявол от тамян. Защото не може да управлява по друг начин, освен този, който доведе до 2020 година. До тук тривия. Стратегията им включва обезличаване на ППДБ и повече интриги за да ги разделят на принципа – добрите от ДаБГ и лошите от ППДБ. Още от сега започнаха. Няма да успеят, защото в момента в който някой от лидерите понечи да направи опит да възстанови комуникацията за власт с ББ е приключил окончателно като политик. Вече не може да мине номера, аз ще говоря само с Борисов, защото не можеш да говориш с него без да виждаш сянката на Пеевски. Да го кажа в прав текст – да, за тези избори са единствената алтернатива, но не за следващите, ако още си мислят, че са незаменими и незаобиколими, и че имат крепостен електорат, много силно грешат. Изобщо на тези избори ще катастрофира цялата политическа л

Истинските виновници не са в доклада на Парламентарната комисия по договора на Булгаргаз и Боташ

  Този документ, който BG Elves показват доказва, че движещият фактор за договора Боташ - Булгаргаз е Владимир Малинов, който настоява Даница Златева да го подпише, а тя се разсейва, защото съзнава, че са я поставили "на дузпата". Междувременно без тристранния протокол между Боташ, Булгартрансгаз и Булгаргаз договор между Булгаргаз и Боташ нямаше да има. В случая Булгаргаз е натиснат отстрани - от БТГ и отгоре от министъра да подпише договор, който е неизгоден за компанията. А сега цялата история. Владимир Малинов, за да остане на поста си, още при първото служебно правителство на Румен Радев, на Янев, предава в президенството пътната карта на Турски проект. Борисов е бесен, но Пеевски взема Малинов под свое крило. Тъй като картата се търси навсякъде, но е изобличителен документ и за самия Радев, тоест е горещ картоф, съдържанието и е експлозивно /за знаещите и желаещите да я интерпретират като последствия/, президентът Радев нарежда, картата да се даде на назначения от него

Борисов се опитва да се договори със Запада за продължението на модела Луканов

  Борисов реши, че не може да отстъпва по темата Турски поток, и започна да се гордее с него, дори под заплаха да влезе в Магнитски /Дамоклевият меч все още виси/, защото се разпада цялата конструкция и логика на властта, заради която влезе в политиката преди повече от 20 години. Тогава задкулисието реши да смени Иван Костов, защото се уплаши, че не може да го контролира. Борисов бе още никой за да смени Костов, за това първо в играта влезе магията на монарха, и след това пласираха и нашия Путин /генералът от силовите структури/. Днес Борисов започна да показва "зъби" и да заплашва с разглобка, ако ППДБ и западните ни партньори не приемат неговия модел за корупция с елементи на атлантизъм, както на времето Западът прие моделът на прехода на Луканов. Без пълен контрол върху службите, прокуратура, регулатори, той не може да съществува. За това и новата сглобка няма да проработи, поне в този вид, който си я представят в ППДБ. Говорим за условния или обобщаващ образа на новия ели