Skip to main content

Зад срива на доверието между ППДБ и ГЕРБ, освен текущи дефицити на разум и характеропатии, стоят и руските служби

 В последните събития освен персонални дефицити на разум и мъдрост има и намеса на руските специални служби. Познавам им почерка. Те имат влияние и в ГЕРБ и в ДПС /Пеевски/. Спомнете си, кой от ГЕРБ най-много настояваше да приемем плащанията в рубли за Газпромовския газ, след като ни го спряха. Делян Добрев. Неговият "Дрийм тийм" реализира и Турски поток, контролира енергетиката а и много други енегийни проекти на Кремъл. В момента те са в апогея на своето влияние, свидетелство за което е, че адвокатката на Делян Добрев /ШЕФЪТ на Дрийм Тийма/ е заместничка на Деси Атанасова - новото правно гуру на ГЕРБ, от което Борисов зависи за професионална експертиза.

Руските служби знаят перфектно характеропатията на Борисов, целта им да свалят правителството, да вбият клин между ГЕРБ и ППДБ, и разбира се да махнат Тагарев. Върви паралелно и сделка за смяна на собствеността на рафинерията в Бургас, което от критично значение за Кремълм и за тукашния прокремълски елит. Защото и децата знаят, че без контрол върху рафинерията руското влияние ще се спихне.
Знаят за егото и страховете на Вожда, за склонността му да работи с жени, за манията му да бъде признат за "първа сила" и микса от комплекс за малоценост и величие. Внушават му, че може да надхитри ППДБ и той кара Мария Габриел /която иначе няма какво да печели от използването и като острие/ да направи тази глупост с лъжата за списъка с кабинета. Реакцията на ППДБ е напълно предвидима, тоест ГЕРБ е подходил към това съзнателно.
Така "дрийм тийма" отстрелват едновременно Габриел, която е недолюбвана и смятана за конкурент, за парашутист спуснат от ЕНП, и така разрушават не само крехкото доверие между Борисов и лидерите на ППДБ, но и изграждат ров на недоверие между тях. Точно когато трябва да завършим процеса на присъединяване към еврозоната, за което имаме реални шансове.
Съдете сами - рестото от последните събития - Мария Габриел вече е похарчена, недоверието между ППДБ и Борисов е невъзстановимо, радват се само в Москва и в дрийм тийма.
Помнете ми думата - Делян Добрев има амбиции, далеч над текущото му положение.
Разкритията за Турски поток подействаха като инжекция андрелин и принудиха Дрийм тийма да действа ва банк. Включително с фалшификацията за Жечо Станков. Ако мине, знаейки, че няма да мине.
Ако Борисов има още акъл - ще изолира хората от Дрийм тийма. Хората на Делян Добрев надделяха над Росен Желязков.
По този път Русия печели и Борисов губи. Ако залага на Добрев.

Comments

Popular posts from this blog

Независимая Газета: "Изгубените руски илюзии по отминаващата епоха За самопознанието на Русия са необходими знания, а не митове автор"

Валерий Гарбузов - директор на Института за САЩ и Канада Отминаването на една епоха води със себе си много неща: илюзиите и надеждите умират, митовете се разрушават, появяват се нови реалности и се променя средата на живот. Това, с което са живели поколенията, се забравя. Често управляващите елити на авторитарните и тоталитарните политически режими съзнателно формират утопични представи и митове, които целенасочено се разпространяват сред масите. Подобна масова манипулация на общественото съзнание веднага поражда утопично възприятие за света у милиони хора, което позволява да се обединят разнородни политически и социални групи около национален лидер в името на определена цел. В същото време тя е и мощен инструмент за дългосрочно запазване на личната власт. И руската история в никакъв случай не прави изключение тук. За никого не е тайна, че обвинението във външнополитически експанзионизъм никога не е напускало Русия, преследвайки я през цялото ѝ историческо развитие. Именно той се превр

Ще успее ли метежът на Пригожин?

Острият тон в изявлението на Путин по отношение на опита за преврат на Пригожин ( след заканата да смени Путин метежът може да се нарече и преврат ) може да се окаже неефективен, тъй като идва твърде късно и няма достатъчно силно въздействие. Въпреки че твърдата реторика е подходяща, тя може да не възпре Пригожин. Путин винаги е реагирал остро когато е под натиск, но този път е различен, тъй като той вече не притежава цялата власт. Опитът за преврат назряваше от известно време, особено след като Путин и Шойгу наредиха Ч ВК "Вагнер" да премине под контрола на Министерството на отбраната до края на юни. Тази директива отгоре на практика целеше да лиши Пригожин, ключов играч в борбата за властта и наследството на Путин, от единственото му предимство. ЧВК Вагнер , финансирана от руски олигарси и бюджета на Министерството на отбраната, естествено се превърна в огромна сила по време на военните операции в Украйна. Съперничеството между Пригожин и началника на Генералния щаб Ге

Емейлите на Бабаков - диагноза на потъналата в мълчание власт на закулисието

  Хакнатите емейли на Бабаков би трябвало да предизвикат политически трусове у нас, и да пречистват, защото разкриват мрежа за проникване на Русия у нас на най-високите етажи на властта, най-съкровени тайни на политици, механизми за влияние, задкулисие, за които не знаете. В тях има доказателства и за престъпления, които представят и корупцията и пленената държава в пълната и светлина. Както се казва библията на властта. Премиерът Денков вчера говори за службите, които не работят срещу корупцията и престъпността. И това безспорно е така. Но службите не са първичните в този процес, те са пленени от политиците, които също мълчат по темата. Всички дружно мълчат и доказват себе си като част от това задкулисие. Да започнем - "гротеската" Радев, "исполин" в борбата срещу всяска корупция, в която не участва, мълчи като риба за Решетников, Воробьов и Бабаков /РВБ/- защото са пъпната връв на родната власт с Путин. Директно зачеркваме Радев от уравнението на справедливостта и