Skip to main content

Емейлите на Бабаков - диагноза на потъналата в мълчание власт на закулисието

 Хакнатите емейли на Бабаков би трябвало да предизвикат политически трусове у нас, и да пречистват, защото разкриват мрежа за проникване на Русия у нас на най-високите етажи на властта, най-съкровени тайни на политици, механизми за влияние, задкулисие, за които не знаете. В тях има доказателства и за престъпления, които представят и корупцията и пленената държава в пълната и светлина. Както се казва библията на властта.

Премиерът Денков вчера говори за службите, които не работят срещу корупцията и престъпността. И това безспорно е така. Но службите не са първичните в този процес, те са пленени от политиците, които също мълчат по темата.

Всички дружно мълчат и доказват себе си като част от това задкулисие.

Да започнем - "гротеската" Радев, "исполин" в борбата срещу всяска корупция, в която не участва, мълчи като риба за Решетников, Воробьов и Бабаков /РВБ/- защото са пъпната връв на родната власт с Путин. Директно зачеркваме Радев от уравнението на справедливостта и истината и го поставяме в групата "задкулисие и агенти на Кремъл".

ГЕРБ - Борисов изигра лек театър, за да сплаши ППДБ, да не говорят по темата Турски поток и РВБ, защото ще разтури сглобката. И както виждате те не говорят. За сега.

Знаете ли защо Борисов ги предупреди изрично - защото те имат достъп до медиите и могат да преодолеят цензурата?

ДПС по традиция са в подводницата си дълбоко под повърхността и не издават ни стон, ни звук, на принципа всяко чудо за три дни.

БСП, ИТН, Възраждане, Левици, алтернативни десни - Москов, Лилков - пък изобщо ги няма в пейзажа. Ако има нещо за громене в ППДБ, те са първи, иначе са в перманентен отпуск по критичните теми на националната сигурност и задкулисието.

Прокуратура, следствие - винаги ще се сезират за дребни неща, но за таково гротесктно /нарочно ползвам любима Радеву дума/ посегателство срещу националната сигурност и свидетелство за проникване на руско влияние у нас - ги няма.

Остават медиите, особено централните, гък не казват, а иде реч за най-високото в ранга на важност на новини събитие - мрежа за проникване на Кремъл у нас и въпрос на националната сигурност. Няма по-висока тема от това. Ни БНТ, ни БТВ, ни Нова ТВ, да не говорим за по-малките Евроком, България он еър, или БНР - пустош, мълчание, Марс. Не само не покриват с анализи темата РВБ - какво означава, какви са последствията, но и не съобщават изобщо за съществуването и!? Усещането е, че сме в Северна Корея, не в ЕС.

Ето вчера БАКБ се изложиха драматично, като твърдяха, че когато са се включили в проекта, Воробьов и Бабаков не са били санкционирани от САЩ - оказа се лъжа. И пак нищо. Димитър Радев бе преизбран за шеф на БНБ, какво да се кахъри, че българска банка работи със санкционирани агенти на Кремъл.

Най-лошото е, че ППДБ също мълчат, а това е същност от същността на тяхната работа. За това избирателите им гласуват доверие, че сапоследните мохикани на демокрацията у нас. Да им кажа в прав текст - темата корупция и руска агентурна мрежа не ги прави по-слаби, а по-силни. Колкото повече говорят по нея, толкова по-добре и за обществото и за тях. Нищо, че Борисов и Пеевски ще ги заплашват със сваляне на кабинета. И двамата няма да могат да платят цената на подобно си действия - и вътрешна и външна.

Е, кажете ми при тази фактическа обстановка как да не изригне у вас вулкан от ентусиазъм и оптимизъм, че утре България ще бъде различна? Тук иронията е уместна, защото истината е разрушителна. Ето ви и решението - всичко започва от медиите - подкрепяйте всяка независима медия, която буди и развива гражданската активност. Темата РВБ е точен лакмус, кои са свободни и независими медии и журналисти и кои не. Гарантирам ви, че Алтернативата ще кани и АКФ, и Бърд, и Бивол, и всеки независим журналист, който знае и може да разкрие истината за вас. Не сме само ние - всяка друга медия - и Люба Кулезич, и Веско Дремджиев, и Сашо Диков, и Капитал, и Дневник, и Клуб З, и Медиапул, и Фрогнюз, и Дарик, да не говорим за изключителните апостоли на журналистиката в регионалните медии, всеки друг сайт или журналист, който стърчат като фар на надеждата в тази пустош.

Другото мнение, различно от това на задкулисието, не е само въпрос на социална естестика, а на оцеляване - и физическо и духовно, и индивидуално и колективно - като народ и нация. 

Comments

Popular posts from this blog

Независимая Газета: "Изгубените руски илюзии по отминаващата епоха За самопознанието на Русия са необходими знания, а не митове автор"

Валерий Гарбузов - директор на Института за САЩ и Канада Отминаването на една епоха води със себе си много неща: илюзиите и надеждите умират, митовете се разрушават, появяват се нови реалности и се променя средата на живот. Това, с което са живели поколенията, се забравя. Често управляващите елити на авторитарните и тоталитарните политически режими съзнателно формират утопични представи и митове, които целенасочено се разпространяват сред масите. Подобна масова манипулация на общественото съзнание веднага поражда утопично възприятие за света у милиони хора, което позволява да се обединят разнородни политически и социални групи около национален лидер в името на определена цел. В същото време тя е и мощен инструмент за дългосрочно запазване на личната власт. И руската история в никакъв случай не прави изключение тук. За никого не е тайна, че обвинението във външнополитически експанзионизъм никога не е напускало Русия, преследвайки я през цялото ѝ историческо развитие. Именно той се превр

Ще успее ли метежът на Пригожин?

Острият тон в изявлението на Путин по отношение на опита за преврат на Пригожин ( след заканата да смени Путин метежът може да се нарече и преврат ) може да се окаже неефективен, тъй като идва твърде късно и няма достатъчно силно въздействие. Въпреки че твърдата реторика е подходяща, тя може да не възпре Пригожин. Путин винаги е реагирал остро когато е под натиск, но този път е различен, тъй като той вече не притежава цялата власт. Опитът за преврат назряваше от известно време, особено след като Путин и Шойгу наредиха Ч ВК "Вагнер" да премине под контрола на Министерството на отбраната до края на юни. Тази директива отгоре на практика целеше да лиши Пригожин, ключов играч в борбата за властта и наследството на Путин, от единственото му предимство. ЧВК Вагнер , финансирана от руски олигарси и бюджета на Министерството на отбраната, естествено се превърна в огромна сила по време на военните операции в Украйна. Съперничеството между Пригожин и началника на Генералния щаб Ге