Skip to main content

Блага вест - задкулисието се пропука, правителство ще има и реформите тръгват


 Да го наречем - ефектът Украйна.

Обръщението към града и хората на Папа Гешев вчера показва, че намагнетизирането на елита дава своите резултати. Положението вече е спасяване по единично. Гешев е оставен сам да се спасява - за това и "папското" му обръщение. Ще го предадат и Борисов и Пеевски - защото имат по-важни от него интереси.

Истината е, че Гешев е неспасяем и не заради друго, а просто защото не върши работа за пет стотинки. Каквито и големи лозунги да издига за демокрация, права на човека, за разделение на властите - за пет стотинки работа не върши и този материален факт не може да се прикрие с никакви високопарни слобоблудства. Преките обръщение към народа не могат да произведат никаква обществена реакция, която да има значение за спасението му. Да, той има много папки, за много политици, за много шефове на медии, но това е негативна сила, чрез заплаха и стрес, която в момента не е достатъчна за да преодолее интересите на тези хора от по-висок порядък. Поне що се отнася до откритите действия. Нали в момента, в който погне някой за назидание, ще го сполети ефектът Луканов - да, същите тези хора, ще го свалят за отрицателно време, като спрат паричните потоци за кохортата от ВСС. И прокури ще се обърнат срещу него-
Да, списъците по Магнитски няма пряка правна сила у нас. Но, питайте Влади Горанов, какво това означава за неговата "кариера" като финансист. Пълно зануляване.
Румен Овчаров е по-добре, защото е пенсионер, но де факто е лишен от достъп до сметки в чужбина. И най-важното знае, че и ТЕ знаят какво има. Както се казва, цял живот трупа човек и в миг губи.
Но най-важното е, че след Пеевски, и Борисов е на дузпата. Със сигурност знам, че при срещите му в американското посолство никой не му е давал гаранция, че няма да бъде в следващи списъци. Просто защото тези неща не се решават основно тук, а във Вашингтон. Ще взема завоите с 200 - след като поздрави Христо Грозев за филма "Навални", направи се на разсеян за причинения от ГЕРБ гаф на ЦИК с общия запис на бюлетините. Вчера пък се обяви, той, който като секретар на МВР и премиер лично защити МОЧА и получи награда от руския посланик Потапов за това, сега вече е за премахването му!?. И това не е края - ще бъде за купуване на Ф-16, за американско ядрено гориво, за американски втечнен газ, за американски петрол, за американска собственост върху рафинерията, изобщо ще клекне тотално, само и само да не влезе в пенсия с резил.
Мога от сега да ви кажа, че ако не съдейства за направата на правителство, което да обуздае Румен Радев, ще бъде поразен от стрелата на Магнитски. Вече му е подсказано, че трябва да се оттегли за да не пречи на взаимодействието с ПП и ДБ и формирането на правителство.
Това всичко го виждате с очите, за това няма да обобщавам повече.
Само ще кажа, че конфликтът между това, което елитът на Радев, Пеевски, Борисов, Нинова и сие желаят, и това, което ЕС и НАТО ще позволят, се разширява и приближава взривна точка и трусовете у нас предстоят. Експлантирането на стария модел няма да дойде нито лесно, нито бързо, дори си мисля, че е частично обратимо като процес. Да, България ще се раздели още повече и това не е зле, дори е добре. Защото без котвата им - Москва, са загубени. За това и ще видите в следващите ми анализи какви изключителни мерки всички те реализират само и само за да съхранят финансовите си връзки с Кремъл, защото без корупция са никои.
Моят и вашият проблем е, че за спасението на техния модел на свързаност с Москва, на тяхното богатство и власт, ще трябва да плащаме всички - с изоставане в доходи и сигурност, в реформи, със забавено членство в Еврозоната, в Шенгет /това пък е направо изключено вече/, не само с глоби /тези 77 милиона евро наложени на БЕХ, БТГ и Булгаргаз/, не само със санкции срещу елита, но и срещу България.
Свърши времето на "банкянския тарикатлък" - да се откупват с пари и сделки в полза на САЩ и големи страни от ЕС. Как мислите Вучич вече взе завоя, следващите седмици Орбан ще бъде поставен на място - какъв шанс имат Радев и Борисов?
Именно за това ви казвам с увереност - България ще има правителство и Румен Радев ще се прибере на Дондуков 2. И тъй като няма да миряса, ще се отвори процедура по импийчмент - за да го озаптява.

Comments

Popular posts from this blog

Независимая Газета: "Изгубените руски илюзии по отминаващата епоха За самопознанието на Русия са необходими знания, а не митове автор"

Валерий Гарбузов - директор на Института за САЩ и Канада Отминаването на една епоха води със себе си много неща: илюзиите и надеждите умират, митовете се разрушават, появяват се нови реалности и се променя средата на живот. Това, с което са живели поколенията, се забравя. Често управляващите елити на авторитарните и тоталитарните политически режими съзнателно формират утопични представи и митове, които целенасочено се разпространяват сред масите. Подобна масова манипулация на общественото съзнание веднага поражда утопично възприятие за света у милиони хора, което позволява да се обединят разнородни политически и социални групи около национален лидер в името на определена цел. В същото време тя е и мощен инструмент за дългосрочно запазване на личната власт. И руската история в никакъв случай не прави изключение тук. За никого не е тайна, че обвинението във външнополитически експанзионизъм никога не е напускало Русия, преследвайки я през цялото ѝ историческо развитие. Именно той се превр

Ще успее ли метежът на Пригожин?

Острият тон в изявлението на Путин по отношение на опита за преврат на Пригожин ( след заканата да смени Путин метежът може да се нарече и преврат ) може да се окаже неефективен, тъй като идва твърде късно и няма достатъчно силно въздействие. Въпреки че твърдата реторика е подходяща, тя може да не възпре Пригожин. Путин винаги е реагирал остро когато е под натиск, но този път е различен, тъй като той вече не притежава цялата власт. Опитът за преврат назряваше от известно време, особено след като Путин и Шойгу наредиха Ч ВК "Вагнер" да премине под контрола на Министерството на отбраната до края на юни. Тази директива отгоре на практика целеше да лиши Пригожин, ключов играч в борбата за властта и наследството на Путин, от единственото му предимство. ЧВК Вагнер , финансирана от руски олигарси и бюджета на Министерството на отбраната, естествено се превърна в огромна сила по време на военните операции в Украйна. Съперничеството между Пригожин и началника на Генералния щаб Ге

Емейлите на Бабаков - диагноза на потъналата в мълчание власт на закулисието

  Хакнатите емейли на Бабаков би трябвало да предизвикат политически трусове у нас, и да пречистват, защото разкриват мрежа за проникване на Русия у нас на най-високите етажи на властта, най-съкровени тайни на политици, механизми за влияние, задкулисие, за които не знаете. В тях има доказателства и за престъпления, които представят и корупцията и пленената държава в пълната и светлина. Както се казва библията на властта. Премиерът Денков вчера говори за службите, които не работят срещу корупцията и престъпността. И това безспорно е така. Но службите не са първичните в този процес, те са пленени от политиците, които също мълчат по темата. Всички дружно мълчат и доказват себе си като част от това задкулисие. Да започнем - "гротеската" Радев, "исполин" в борбата срещу всяска корупция, в която не участва, мълчи като риба за Решетников, Воробьов и Бабаков /РВБ/- защото са пъпната връв на родната власт с Путин. Директно зачеркваме Радев от уравнението на справедливостта и