Skip to main content

Разломи в съзнанието и управленската култура - "благословия" превърнала се в проклятие


Всеки път, когато правят среднощни пресконференции, упражняват психотормоз върху населението. Всеки път. Проблемът обаче не е техен, а наш, защото няма нищо по-страшно от това уплашения "ръководител" да получи провидение "свише" и да бъде обладан от мисия да ви спасява, no matter what, без значение дали искате. И тогава се получава най-лошото, уж за ваше добро, но ви нанася съкрушителни удари и психолотически и върху здравето.
За оценка на ситуацията първо трябва да имаме и да вярваме на статистиката, която ни представят, а именно че нещата са зле, защото са зле, т.е. че няколко дни, т.е. два под ред имаме увеличение на случаите на установено болните.
Да, но не, както казваше Петко Бочаров. И затова пък същите управляващи са отговорни, защото те упорито и дълго отказваха да правят масови тестове, тоест да знаят какво става. Най.накрая бяха принудени да разширят обхвата на тестване на рискови групи и контактни . шофьори, малницства, старчески домове /Бергамо/, включиха нови референтни лаборатории със заповед на министър Ананиев. Бяха принудени да признаят фалшиво отрицателни резултати за положителни с ПСР, заради разминаване на резултати с Националната референтна лаборатория- Сега прилагат утвърдения от СЗО тест, а това са болни със симптоми, които не бяха влезли в статистиката. Заради тяхната некомпетентност сега трябва да ви обясняват защо има скок в броя на заразените, а де факто няма нищо по различно. За да не задавате въпроси обаче трябва да ви уплашат, да прибягнат да ексцесии на мерките, за да треперите и да не питате. Потвърдените случаи, заради мясовите тестове, рязко ще нараснат и ще стане ясно, че “колкото повече знаем, толкова повече се страхувам да не питат защо го допуснахме".
Самите тестове, особено сложните ПСРи, като данни също са под условие, защото лабораторни лекари у нас уверяват, че просто няма толкова обучени лаборанти. И когато Генералщабния ви уверя, че с един тест, който по задание дава 70 процента достоверност и като добавите и това кой и как го прави, както и обстоятелството, че масовите тестове трябва да се осъществяват при недостиг на тестове, което автоматически означава че отпадат потвърдителните тестове, разбирате че несигурните данни, въз основа на които се вземат решения които засягат всички, се превръщат в оръжие за масово поразяване излязло извън контрол..
Още веднъж, за да стане ясно, промяната към масово тестиране неминуема качва резултатите на установените заразени, без по никакъв начин да променя реалната картина на динамиката на заразата. Но за да не питате защо чак сега, същия този щаб , който обяснява на Борисов че ако и той в кюпа, прехвърля върху вас личната си отговорност за допуснатите очевидни грешки, като ви вменява несъществуващ Апокалипсис /тоест Ада за който ви говориха - Великден като Ад - доктор Менгеле ряпа да яде/ и ваша вина, защото не сте достатъчно послушни и имате лоши помисли да искате да избягате от градския казан. Присъдата е градски арест.
Второ, не е въпрос само и данни, а на философия на управлението на кризата. В Южна Корея в един относително неголям град, религиозна секта прави сборище и има масов скок в заразяването. Но въпреки това не отцепват града, а прилагат проактивните мерки, тест на контактни, прицелна карантина и градът продължава да си живее. Тук страхливите ни управници, които са си внушили че са инструмент на Господа, затварят, блокира, забраняват. Мутренски манталитета. И няма извинявайте, няма простете, излизат един с пагони и забележете лошите вести не ги съобщава Той, а те ви известяват, че били питали и Той от банкянския си Олимп, се бил съгласил.?!?
И тук опираме до фундаменталната грешка в оценката на ситуацията и на решението, което са взели. Защото докато отричат тезаза за стадния имунитет, те точно към това се стремят. Какво друго е да затвориш в тенджера под налягане, с най-висок брой заразени и да ги държиш арестувани? Все едно всички софиянци сме на Круизен Кораб София. Защото хората няма да стоят по къщите си-каюти, освен ако тези "идиоти" не изкарат и военните на улицата и танковете. Но няма толкова нито полиция, нито жандармерия, нито танкове.
И как очакват да реагират хората в тези слънчеви дни? Ще излязат масово по улиците, защото само ментално дебалансиран човек може да си представи, че ще се самоарестуват. И каква тогава ще бъде вероятността заразата между по интензивно общуващи софиянци да избухне с по-голяма сила. По-голяма концентрация на хора, с по-висока степен за заразеност и по-голяма динамика - какво дава?
Така че драги мои съграждани, спасявайки ви Борисов си прави експеримент с вас, като ви жертва в името на собствената си власт, като уж спасява останала България от заразена София.
Мракобесие отвъд границите на нормалните човешки понятия.
Те нямат друг ход освен ескалация на репресията, поддържане на постоянен стрес и страх, за да се спасят от възмездие заради умственото и физическо насилие, което упражняват срещу вас.
Защото Великден не е само у нас? Беше в католическа Европа. Но там излизат президенти, премиери и се извинявят за причинените ви неудобства, хвалят своите хора за съпричастието, молят, увещават. У нас имате мутренско високомерие, натирване, каране, сърдене, като малки деца, които случайно са попаднали на висока позиция и не знаят какво да правят, но се радват че имат власт в ръцете си. Играят си на лидери, на стражари и апаши..
И какво щеше да стане ако хората от мястото с висок риск бяха отишли към места с по-малък риск, с по-малка концентрация на заразени и със същите мерки за сигурност, които спазват? Ами просто нищо. Защото това са техните вили, къщи, в които са по няколко души. Изолиран на село е в пъти по благоприятно и за самите хора и за популацията като цяло. Но не би. Слънце, въздух, позитивна атмосфера.
И пак полунощ и пак благословението да бъдеш управляван от уплашени мисионери като проклятие. И пак Разпети Петък, в който разпъват търпението и вярата ни
Ако не разбрахте, снощи Той ви осъди на градски арест, без право на обжалване.
Най-големеият грях на Борисов е че пренася собствената си психическа неустойчивост върху всички нас. Гледа прекалено много телевизия, самостресира се, след това говори за трупове, за хладилни камиони, базира решението си днес и тук за България, въз основа на собствения си стрес от новини на хиляди километри разстояние. И след това стресира и тормози и нас. Ехото от неговото управление ще оттеква с години - като болни, като починали, като унизени и прекършени хора.
"Благословията" на неговото управление се превърна в проклятие.
Научен съм да уважавам институциите си, включително тези които управляват. Но вече става въпрос за оцеляване, физическо и психическо и смятам за свой дълг да ви предупредя

Comments

Popular posts from this blog

Независимая Газета: "Изгубените руски илюзии по отминаващата епоха За самопознанието на Русия са необходими знания, а не митове автор"

Валерий Гарбузов - директор на Института за САЩ и Канада Отминаването на една епоха води със себе си много неща: илюзиите и надеждите умират, митовете се разрушават, появяват се нови реалности и се променя средата на живот. Това, с което са живели поколенията, се забравя. Често управляващите елити на авторитарните и тоталитарните политически режими съзнателно формират утопични представи и митове, които целенасочено се разпространяват сред масите. Подобна масова манипулация на общественото съзнание веднага поражда утопично възприятие за света у милиони хора, което позволява да се обединят разнородни политически и социални групи около национален лидер в името на определена цел. В същото време тя е и мощен инструмент за дългосрочно запазване на личната власт. И руската история в никакъв случай не прави изключение тук. За никого не е тайна, че обвинението във външнополитически експанзионизъм никога не е напускало Русия, преследвайки я през цялото ѝ историческо развитие. Именно той се превр

Ще успее ли метежът на Пригожин?

Острият тон в изявлението на Путин по отношение на опита за преврат на Пригожин ( след заканата да смени Путин метежът може да се нарече и преврат ) може да се окаже неефективен, тъй като идва твърде късно и няма достатъчно силно въздействие. Въпреки че твърдата реторика е подходяща, тя може да не възпре Пригожин. Путин винаги е реагирал остро когато е под натиск, но този път е различен, тъй като той вече не притежава цялата власт. Опитът за преврат назряваше от известно време, особено след като Путин и Шойгу наредиха Ч ВК "Вагнер" да премине под контрола на Министерството на отбраната до края на юни. Тази директива отгоре на практика целеше да лиши Пригожин, ключов играч в борбата за властта и наследството на Путин, от единственото му предимство. ЧВК Вагнер , финансирана от руски олигарси и бюджета на Министерството на отбраната, естествено се превърна в огромна сила по време на военните операции в Украйна. Съперничеството между Пригожин и началника на Генералния щаб Ге

Емейлите на Бабаков - диагноза на потъналата в мълчание власт на закулисието

  Хакнатите емейли на Бабаков би трябвало да предизвикат политически трусове у нас, и да пречистват, защото разкриват мрежа за проникване на Русия у нас на най-високите етажи на властта, най-съкровени тайни на политици, механизми за влияние, задкулисие, за които не знаете. В тях има доказателства и за престъпления, които представят и корупцията и пленената държава в пълната и светлина. Както се казва библията на властта. Премиерът Денков вчера говори за службите, които не работят срещу корупцията и престъпността. И това безспорно е така. Но службите не са първичните в този процес, те са пленени от политиците, които също мълчат по темата. Всички дружно мълчат и доказват себе си като част от това задкулисие. Да започнем - "гротеската" Радев, "исполин" в борбата срещу всяска корупция, в която не участва, мълчи като риба за Решетников, Воробьов и Бабаков /РВБ/- защото са пъпната връв на родната власт с Путин. Директно зачеркваме Радев от уравнението на справедливостта и