Skip to main content

Клуб Z: България без собствен добив – само с руски газ Ако сте против – сте русофоб

Снимкатат е направена по време на публичните обсъждания на 28 октовори т.г. в община Генерал Тошево
Линк към оригинала в Клуб Z

Тази снимка Ви казва всичко.
За гротескното невежество, за лъжепатриотизма или руските патриоти, обгърнали се с българско знаме, за това кой поръчва музиката, кой свири? Български аналози на руските рокери „нощни вълци“, полувоенни формирования, „патриотични“ партии на власт, които подстрекават, за наетите под наем „еко“ партизани.
Не хибридна война и пета колона, а терористи в пълния смисъл на думата. За сега не взривяват бомби, но задраскват цяла една индустрия, което като ефект е много по-голям от един взрив. Да, формално няма убити и жертви, но вместо през демократичен процес и балансиран диалог да се управлява обществото и неговия избор, чрез диктат и ултиматуми Ви заповядват – точно като тоталитаристи –какво може да правите и какво не можете, кому и колко да дадете, чий газ да купувате.  Накрая жертви са цялото общество и потребителите, които плащат по-високи цени, остават по-дълго бедни и без Вашето съгласие, без решение на правителство и Парламент, издържат чужди правителства и компании.
Уверяват Ви, че не е европейско да добиваш, нищо че най-развитите – Норвегия, Германия, Велокобритания, Холандия добиват.
Утре дори ще Ви спретнат, че така правел Макрон във Франция, така беше при забраната на фракинга у нас. Такава била политическата мода в Париж.
С пишман последователи на Макрон и Тръмп е нас трудно можеш да се разминеш.
Тези протестъри си имат друга Родина, имат си цар, имат си религия, с една дума всичко – но нито едно от изброените няма български адрес.
Те всяват терор и истерия, защото нямат познания, аргументи и квалификация. Хвърлят се на медийната амбразуа с едничката си цел – да запазят периметъра и стопроцентния пазарен дял на Газпром и на руските компании, които след това ще върнат трохи от недвзетото чрез изкуствено политически заслон от конкуренция постигнати по-високи цени и геополитическите премии. Пак същите руски компании връщат „ползите“ на партийните или НПО вождове, които изпращат на протест тези хора.
В тази снимка има и цялата геополитика, която можете да асимилирате покрай енергийни зависимости. Искат си Южен поток и руски газ, които обаче предполагат да се задраска изцяло нефтена и газова добивна индустрия.
Много било куул – да забраниш нефта и газа изобщо. След това ще забраниш, пак по политическа мода, и бензиновите и дизелови двигатели, но не по силата на пазарните аргументи – т.е. когато имаш приемлива алтернатива, а така чрез декрети от Смолни.
По същия начин, по който изнесоха след 9-ти самолетостроителните ни заводи, така както ни забраниха от Москва да развиваме автомобилното производство, за да купуваме съветските Лади, Волги, Москвичи и Запорожци, които при други условия щяхме да купуваме само след ефективна присъда. И днес се произвеждат, защото не купувате?
По същата причина, по която включиха на пълни обороти цялата си хибридна машина, за да не купим западни самолети, а нови двигатели от МИГ-29.
Има нефт и газ, колкото си искате, и у нас и на глобалния пазар, но ние сме колониално самозависими от руския газ и нефт.
Забележете, протестите в Добруджа са инспирирани от партия, която участва в управлението на страната, т.е. те могат да бъдат интерпретирани и като официална политика. Същата партия си има министри, включително и важния министър на икономиката, но не само. Тезите на протестиращите се усилват от национални медии, без никакво критично отношение към тези, мотиви и интереси, да не говорим за балансираност. Това, което чух от Българското Национално Радие като новини по проведеното обсъждане е класически пример на „пленено радио“. Почти съм сигурен, че това дори не струва особено усилие, просто едни журналисти пишат текстове, а други ги четат в ефир.
Както казах – това е генерална репетиция.
Ако това не е посегателство върху националната сигурност, да те лишат от право да добиваш нужните ти енергийни суровини, здраве му кажи.
Обгърнати са с националния български, не с руски флаг - класически хибридни войници. Утре тези хора ще изиграят ролята на зелени човечета, когато Москва им заповяда да атакуват обекти на инфрастрактурура /включително военна/, да атакуват институции, ако трябва и да отстранят  хора. Точно както в миналото Азиатския департамент е разпореждал кой може да живее и кой не.
Те са само условно леви, защото никога не са защитавала социална или политическа кауза, няма да ги намерите по протестите срещу беззаконията, срещу престъпността, бездействието на съдебната власт, социалната неправда, ниските доходи.
Ако можете съчетайте събитията от последната седмица - отказът на летците да летят, блокирането на ВСЯКО проучване и добив на нефт и газ у нас, поръчката на самолетни двигатели в МИГ, които не стават, кампанията за излизането от НАТО - и след това се залъжете, че в това няма системност, координация, ресурси, единен център.

Вместо да спасяват държавата и националната ни сигурност, основните институции и политически сили разиграват театър на "непремиримите" противоречия и "титанични" битки между ГЕРБ и БСП, на алтернативност без алтернатива, на движение в застой, на фейк политика и политици. 


Comments

Popular posts from this blog

Отворено "кърваво" писмо до башбаканинът Борисов относно вампира Белене

Ваше превъзходителство,

Превъзходителство, защото превъзхождате всички българи по възможността да влияете върху съдбоносни за мен и за моите съграждани въпроси, сред които се откроява вампира Белене. Никой от нас не е упълномощил когото и да било от вас на избори, да преговоря от наше име и да рестартира трупът на проекта Белене. В този смисъл нямате изрично пълномощия от народа.
Ваше, защото не сте мой, макар че частица от мен винаги се е надявала, че в критични моменти здравия разум на момчето от Банкя ще надделее. Очевидно съм се лъгал и коренните инстинкти са отстъпили място на "съображения" и на "занаята на властимащия", научен на жълтите павета или в луксозните коли.
Както мнозина членове и симпатизанти на ГЕРБ, някои от нас са вярвали, че в тази игра на надиграване с петата колона на Русия - олигарсите - политически и бизнес, ще съумеете да сложите най-отпред националните интереси и да опазите Отечеството, като възрожденците в онези времена.
Време е да мисли…

Декларация на гръцкото Министерство на външните работи, която не забелязаха у нас

"... Към момента Русия изглежда неспособна да разбере принципите на гръцката външна политика. Откакто стана съюзник на Турция, снабдявяйки я със значителни придобивки в сектора за сигурност, Русия забележимо се раздалечи от предишните си позиции, които характеризираха Гръцко-Руските отношения през последните 190 години.  Изглежда Русия не разбира, че Гърция има свои собствени интереси и критерии в международната политика. В този контекст би трябвало да се разглежда руското решение да се изгонят служители на Гръцкото посолство в Москва. Решението на руското външно министерство, за разлика от това на Гърция, което беше базирано на специфични доказателства за нелегална и необичайна активноста на руски официални лица и граждани в Гърция, не беше базирано на каквито и да е доказателства.  Дори обратното, решението на руската страна е произволно и отмъстително. Ние искаме да напомним на нашите руски приятели, че нито една страна в света няма да търпи:  а) подкупването на държавни служители  …

Разследващите журналисти и полицаи - от двете страни на битката срещу корупцията

Защо ще отида на протеста в понеделник от 6 часа вечерта.? Последният ми мотив беше този разпасал се началник от полицията Спиридонов, който живее на друга планета и има нахалството да заповядва уважение от телевизора. Особено ме нервира претенцията му, че полицаите и неговите хора са стражите на народа срещу корупцията и престъпността, за което обществото им дължи поклон, а журналистите са "втора ръка" и трябва да се подчиняват и извиняват. Първо, нито този Спиридонов, нито неговите началници или полицаи нямат някакъв принос към битката с корупцията, с грабежите и насилието. Тя затова е системен проблем, защото корупцията се храни от тяхното бездействие и неефективност.. Ако проследим публикациите на Бивол по този казус и сигналите, които са подавали можем да видим, че вместо разследване и действия, БОП-аджиите се предупредили засегнатите фирми, които започват да изнасят документи и да ги горят. И сега задържат документите за да гарантират, че те няма да попаднат в "некор…